otrdiena, 2013. gada 8. janvāris

Baudot tēju otrdienā...



   Ir otrdienas vakars un kūp jau otrā tējas krūze. Jaukākai noskaņai esmu iedegusi sveci, kuru man uzdāvināja Ziemassvētkos, esmu sajūsmā! Air Wick Multicolor svece ar FANTASTISKU smaržu Smooth satin & Moon lily. Degšanas laiks līdz 25 stundā, tad jau redzēs. :D 

    Šovakar, padalīšos ar dažiem skaistuma ieteikumiem, kurus pati ikdienā izmantoju.






 Bioloģiskās augu eļļas

·   Kokosriekstu eļļa – zelta līdzeklis. Eļļa der jebkuram ādas tipam, tā neaizsprosto poras, tās sastāvā ir vitamīni - A, B un E.
Izmantoju kā matu masku. Izkausējot eļļu karstā ūdens peldē, iemasēju to galvas ādā un visā matu garumā, tad uzvelku dušas cepurīti (var apsiet maisiņu vai vienkārši ar dvieli), lai maska ilgāk saglabā siltumu. Dažreiz, eļļu ielieku matos uz nakti. Bet, ja masku lieku dienas laikā, tad cenšos to turēt matos cik ilgi vien varu, un pa laikam eļļu sasildu ar fēnu. Ja mati ir apsegti ar dušas cepurīti, maisiņu vai dvieli tie ir pasargāti no karstuma. Silta eļļa labāk iedarbojas.
Kokosriekstu eļļu izmantoju arī kā sejas masku, kuru nevajag nomazgāt. Eļļu iemasēju sejas ādā, parasti uz nakti, jo tā ilgi iesūcas sejas ādā. Līdz rītam eļļa ir iesūkusies un āda ir kļuvusi maigāka.Eļļu var izmantot kā ķermeņa sviestu, bet šādā veidā, to izmantoju tikai vasaras laikā pēc dušas. 
Kokosriekstu eļļai ir vēl dikti daudz dažādi pielietojumi, bet par tiem citreiz.

Saldo Mandeļu eļļa – praktiski der visiem ādas tipiem, tā ir bagāta ar proteīniem, minerālvielām un vitamīniem A, B1, B2, B6 un E. Ja ir alerģija pret riekstiem, tad to lietot nevar. Šo eļļu bieži izmanto skaistumkopšanā.
Saldo mandeļu eļļu izmantoju kā vienu no sastāvdaļām sejas ādas vai matu maskām.

Rīcineļļa – izmanto sejas ādas, skropstu, uzacu un matu kopšanā, tā noņem netīrumus, labi mitrina un baro.
Rīcineļļu izmantoju matu maskās kā vienu no sastāvdaļām. 
Nu jau mēnesi ik vakaru iemasēju rīcineļļu skropstās (to saknēs un visā to garumā ar vates kociņu un tīru skropstu tušas birstīti). Eļļiņa tiešām iedarbojas. Skropstas ir kļuvušas biezākas un nedaudz garākas, un noteikti mīkstākas. Eļļiņu iemasēju arī uzacīs, to gan sāku darīt tikai nesen, tā kā rezultāti tikai vēl būs (es ceru :D).

Vīnogu kauliņu eļļa ideāla taukaina un jaukta tipa ādai, tā neaizsprosto poras, uzlabo ādas elastību. Eļļu var izmantot tie, kuriem ir alerģija pret riekstiem. Eļļa labi mitrina ādu un tā satur vitamīnus A,B un E, minerālvielas.
Es eļļu izmantoju sejas  un matu maskās. Bet visbiežāk, to izmantoju iemasējot lūpās pirms gulētiešanas, jo īpaši ziemā, kad lūpas cieš no aukstuma.

Ēteriskās eļļas

Tējas koka ēteriskā eļļa - piemērota problemātiskas ādas kopšanai, mazinās pūtītes, attīrīs ādu. Izmanto galvas ādas kopšanā, tā mazina blaugznas un stiprina matu saknes.
Eļļiņu pievienoju matu maskām.

Saldo apelsīnu ēteriskā eļļa – mazina spriedzi, uzlabo miegu, rada prieku. Eļļiņai ir reģenerējošas un atjaunojošas īpašības, tā mīkstina ādu.
Šo eļļu izmantoju sejas masku pagatavošanā. Reizēm pievienoju to arī krēmiem. 
 
Ziedūdens

Rožu ziedūdens – Labs sejas kopšanas līdzeklis jūtīgai un problemātiskai ādai. Tā atjauno, mīkstina un nomierina.
Ziedūdeni lietoju sejas tīrīšanai. Nesen lasīju, ka rožu ziedūdens ir labs matu skalošanas līdzeklis sausiem un bojātiem matiem, neesmu vēl mēģinājusi.

Sviests

Kakao sviests – mīkstina un mitrina ādu.
Izmantoju to ķermeņa sviestu pagatavošanā, jo tā ir cieta istabas temperatūra, bet ātri kūst un smaržo pēc šokolādes.

  Nu lūk, tējas krūze jau tukša. Ceru, ka kaut kas noderēs arī Jums. Pagaidām, tas ir viss par bioloģiskajiem līdzekļiem. Nākotnē domāju izmēģināt arī citus produktus, bet tas kā jau teicu – nākotnē.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru